Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ "ΔΗΜΟΔΩΡΟΣ"

H δράση ΔΗΜΟΔΩΡΟΣ ανιχνεύει τη γέννηση του ευρωπαϊκού θεάτρου στην Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ.
Έχοντας σαν βάση το αφήγημα "Ανθεμόκριτος: Ένας Αθηναίος Θεατής στα εν άστει Διονύσια" του Νίκου Χουρμουζιάδη, κατασκευάστηκε ένα εκπαιδευτικό διαδραστικό πολυμέσο (CD-Rom) με τίτλο ΔΗΜΟΔΩΡΟΣ, το οποίο παρουσιάζει μέσα από την τεχνική των κινουμένων σχεδίων μια μέρα στη ζωή ενός 14χρονου Αθηναίου, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά τους δραματικούς αγώνες.
Ανάμεσα στα 12 επεισόδια των κινουμένων σχεδίων, παρεμβάλλονται 10 διαδραστικά παιχνίδια. Η παρακολούθηση της ιστορίας και η πλοήγηση των παιχνιδιών προσφέρει στον μαθητή μια συναρπαστική όσο και εξόχως διδακτική εποπτεία των κοινωνικών, πολιτικών, θρησκευτικών και καλλιτεχνικών συνθηκών που προσδιόρισαν τη γέννηση του θεάτρου στην Αθήνα του 5ου αι.
• Ο ΔΗΜΟΔΩΡΟΣ έχει παραχθεί σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά σε τρία Δημοτικά σχολεία του Προγράμματος ΜΕΛΙΝΑ (29ο Δ.Σ. Αθηνών, 2ο Πειραματικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε του Α.Π.Θεσσαλονίκης και ΛΕΟΝΤΕΙΟ Δ.Σ. Νέας Σμύρνης -Αγ. Διονύσιος) και στο Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής "Richmond Park School" της Γλασκόβης (Σκωτία).

Περιγραφή και κριτική από την Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα 

ΔΗΜΟΔΩΡΟΣ: Μια ημέρα στο αρχαίο θέατρο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου