Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

GOOGLE DRIVE - GOOGLE EARTH

 



Με το Google Drive η Google προσφέρει στους χρήστες της εταιρείας αποθηκευτικό χώρο για αρχεία στο cloud και αποτελεί την εξέλιξη των Google Docs, αφού η διαχείριση των τελευταίων πλέον γίνεται αποκλειστικά μέσω του Google Drive. Η Google ροσφέρει σε όλους 5 GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο


Google Lit Trips

       Το Google Lit Trips αποτελεί μια εξαιρετική προσπάθεια που πιάνει κλασικά και σύγχρονα λογοτεχνικά έργα και χαρτογραφεί τις διαδρομές των ηρώων τους.
        Μπορούμε, δηλαδή, να πλοηγηθούμε μέσω του Google Earth στα μέρη όπου βρέθηκε ο Οδυσσέας στη 10ετή περιπλάνησή του ή να ακολουθήσουμε τη διαδρομή της οικογένειας Τζόουντ στα Σταφύλια της Οργής η του Μάρκο Πόλο. Θα βρούμε πολλά διαθέσιμα έργα από από Όμηρο και Βιργίλιο έως Βολτέρο και Σαίξπηρ, και από Χέμινγουεϊ και Στάινμπεκ έως Τζέιμς Τζόυς. Aντιστοιχεί  δηλ. μέρη από διάσημα βιβλία με τις γεωγραφικές τους τοποθεσίες, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να συνδέουν τις ιστορίες που μελετούν στο σχολείο με τον κόσμο στον οποίο ζουν.
         Όπως εξηγεί ο δημιουργός του εγχειρήματος, καθηγητής Jerome Burg, το Google Lit Trips δεν πρόκειται φυσικά να υποκαταστήσει με κανέναν τρόπο την ανάγνωση των βιβλίων, αλλά λειτουργεί ως συμπλήρωμα για όσους θα ήθελαν να εντρυφήσουν περισσότερο σε αυτά.
      Τα αρχεία που θα κατεβάσουμε έχουν τη μορφή kmz και ανοίγουν στο Google Earth, οπότε θα πρέπει προηγουμένως να το κατεβάσουμε και να το εγκαταστήσουμε. Από εκεί και πέρα το μόνο που χρειάζεται είναι να τα ανοίξουμε για να δούμεχαραγμένες τις διαδρομές, με ειδικές σημάνσεις και σημειώσεις στα σημεία όπου συνέβη κάποιο σημαντικό επεισόδιο.
  http://www.googlelittrips.com/GoogleLit/Home.html


To google earth στη διδασκαλία

Με την αξιοποίηση του λογισμικού google earth, ο χρήστης μπορεί να  περιηγηθεί τρισδιάστατα από τον προσωπικό του υπολογιστή στην αρχαία αγορά 3 διαφορετικών 
Η αρχαία αγορά των Αθηνών στο Google Earth




ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΕΣΤ ΜΕ GOOGLE DRIVE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου